vorakchun
ក្រុមអ្នកស្រាវជ្រាវពីអាហារ និងឱសថបានបង្ហាញនូវសារសំខាន់នៃអាហារសាច់ត្រី និងគ្រឿងសមុទ្រជាច្រើនមុខសម្រាប់ជំនួយសុខភាពខួរក្បាល និងទប់ទល់មិនឲ្យកើតជំងឺភ្លេចភ្លាំងច្រើន តាមរយៈសាកពិសោធលើអ្នកស្ម័គ្រចិត្ត ១៧៦ នាក់ ដែលទទួលទានអាហារដែលផ្ទុក DHA ដែលមានអាស៊ីដអូមេហ្កា-៣ ដែលគេរកឃើញនៅក្នុងខ្លួនត្រី បង្កងនិងគ្រំ ត្រីសូម៉ុន ត្រីស្បៃកា ត្រីសារ ឌីន ជាដើម។
គេជឿថាសារធាតុ DHA ជាបច្ច័យសំខាន់ក្នុងការទប់ទល់ពីជំងឺភ្លេចមុខភ្លេចក្រោយ និងអាការវង្វេងវង្វាន់។ តាមការសិក្សានៅអាមេរិកបានរកឃើញថា សារធាតុអាស៊ីដម្យ៉ាងដែលរកឃើញប្រភពនៅក្នុងខ្លួនត្រីសមុទ្រអាចបង្កើនដល់សមត្ថភាពនៃមុខងារចងចាំរបស់ខួរក្បាលបាន ១៥ ភាគរយ។
ហេតុនេះគេបានណែនាំថា ដើម្បីសុខភាពល្អ គួរទទួលទានអាហារដែលមានសាច់ត្រីយ៉ាងហោចណាស់ ២ ដងក្នុង ១ សប្តាហ៍ ជាពិសេសអាហារសមុទ្រដើម្បីបញ្ចៀសនូវការថមថយចុះនៃការចងចាំរបស់ខួរក្បាល៕ ប្រភពពីAFP
No comments:
Post a Comment