vorakchun
កាលពីថ្មីៗនៅសហរដ្ឋអាមេរិកការសិក្សាមួយបានរកឃើញបន្ថែមពីសារសំខាន់នៃសារធាតុ Flavonoid ដែលមានក្នុងផ្លែក្រូចចំពោះសុខភាពហើយតាម រយៈទិន្នន័យរយៈពេល ១៤ឆ្នាំនៃការសិក្សាស្រាវជ្រាវរបស់ក្រុមគ្រូពេទ្យអាមេ រិកដែលធ្វើពិសោធន៍លើស្ត្រីចំនួន ៦៩.៦២២នាក់ក្រោយពីបានផ្តល់ចម្លើយចំពោះសំណួរដែលទាក់ទងនឹងការបរិភោគបន្លែនិងផ្លែឈើហើយវត្ថុបំណងនៃការសិក្សានោះស្វែងយល់ពីអានុភាពនៃសារធាតុហ្លាវ៉ូណយស៍ដែលមានក្នុងផ្លែឈើ បន្លែ និងក្នុងស្រាក្រហមនិងឥទ្ធិពលវាចំពោះសុខភាពមនុស្ស។
ខណៈដែលសារធាតុ ហ្លាវ៉ូណយស៍ បានបង្ហាញផលប្រយោជន៍ក្នុងការទប់ស្កាត់ជំងឺដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាល ព្រោះមនុស្សដែលទទួលទានផ្លែក្រូចពោធិសាត់និងក្រូចត្លុងនិងការពិសាទឹកផ្លែឈើទាំងនោះបានបង្ហាញថាវាបានជួយកាត់បន្ថយនូវហានិភ័យនៃការកើតជំងឺស្ត្រូកឬជំងឺដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាលបាន ទៅដល់ ១៩%។
ការសិក្សាក៏បានឲ្យដឹងដែរថា សារធាតុ ហ្លាវ៉ូណយស៍ ដែលបានពីផ្លែក្រូចអាចជួយប្រឆាំងនឹងការឡើងទម្ងន់ ជួយទប់ទល់គ្រោះថ្នាក់នៃការកើតជំងឺទឹកនោមផ្អែមនិងជំងឺបេះដូងបានមួយចំណែកផងដែរ៕
No comments:
Post a Comment